RundveeMarktanalyse

Stabiele lammerenmarkt Leeuwarden

De verkoop op de veemarkt voor schapen en lammeren in Leeuwarden was dinsdag 10 juli redelijk vlot. De prijzen zijn echter al langere tijd zo hoog dat er met wat meer aanvoer zeker druk op was ontstaan.

De grossiers hebben grote moeite om bij dit peil van hun inkoop winst te maken. De luxe categorie zuiglammeren staat ruim 20 euro hoger geprijsd dan vorig jaar rond deze tijd. De onderkant van de markt is 12 euro duurder. Weliswaar was er ook rekening mee gehouden dat een belangrijke lammerenexporteur niet van de partij zou zijn, de redelijk beperkte aanvoer hield toch de prijs overeind. Schapenhouders zijn al met al nog wat afwachtend. Een factor die daarnaast zeker meespeelde is de goede kwaliteit van de lammeren, waar gunstig weer aan heeft bijgedragen. Behalve de zuiglammeren zijn ook de structureel schaarse oude schapen goed prijshoudend verkocht.

De vraag naar lammeren zal nu geleidelijk gaan afnemen doordat veel van de vaste lamsvleesafnemers van Turkse en Marokkaanse origine met vakantie gaan.

Prognose: prijshoudend

Beheer
WP Admin