RundveeMarktanalyse

Slachtrunderprijzen blijven vast

De zomerperiode staat doorgaans in het teken van rustige handel, iets dalende prijzen en een geringere vraag. Deze zomer verloopt de handel toch wat anders: vlotte handel en vaste prijzen.

Ook in Bunnik zijn de prijzen van verhandelde runderen vast te noemen. De prijzen staan nu al 6 weken op hetzelfde hoge niveau ondanks de iets kleinere vraag naar rundvlees. Oorzaak hiervan is dat de aanvoer van runderen dit jaar erg krap is. De slachterijen kunnen het vlees dan ook nog steeds goed gebruiken.

De aanvoer lag maandagochtend iets hoger dan vorige week met een totaal van 122 runderen.

De komende weken zal de vraag naar rundvlees weer oplopen, aangezien de zomervakantie langzaam ten einde loopt. De prijs van slachtrunderen zal dan ook niet echt onder druk komen te staan in de aankomende weken. Daar is het aanbod gewoonweg te krap voor, alleen een flink stijgende aanvoer van runderen kan zorgen voor dalende prijzen.

In de ons omringende landen is de situatie niet veel anders, ook hier staan de prijzen op een hoog niveau door het krappe aanbod. In Amerika is de droogte verantwoordelijk voor een oplopend aanbod van slachtvee. Veehouders hebben onvoldoende voer ter beschikking en laten noodgedwongen vee slachten.

Prognose: vaste prijzen.

Beheer
WP Admin