RundveeMarktanalyse

Rustige veemarkt met stabiele prijzen

De handel op de rundveemarkt in Bunnik verliep maandagochtend rustig. De vraag naar rundvlees is in de zomerperiode traditiegetrouw wat lager dan gewoonlijk.

Kopers van runderen kunnen dan ook rustiger aan doen met de zomervakantie in het vizier. Daarnaast is de aanvoer van de runderen in de afgelopen weken iets gestabiliseerd.

In totaal werden er maandag 112 runderen aangevoerd. De totale aanvoer van runderen in Bunnik is daarmee dit jaar met 3.060 stuks echter nog steeds 17 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, toen werden er 3.680 runderen aangevoerd.

De prijzen zijn als gevolg van de iets afnemende vraag en de stabiele aanvoer gelijk gebleven. Een O-kwaliteit koe werd deze week voor maximaal €3,45 per kilo geslacht gewicht verkocht. Een worstkoe van eerste kwaliteit werd voor maximaal €2,80 per kilo verkocht.

De vraag naar rundvlees zal nog iets verder afnemen als de zomervakantie van start gaat. De verwachting is dat de aanvoer van runderen wat verder op gang zal komen. Dit heeft als gevolg dat de prijzen van de slachtrunderen in komende weken onder druk komen te staan. De prijzen zullen echter niet dalen naar het niveau van zo’n €2,70 voor een koe van O-kwaliteit in voorgaande jaren. Daarvoor is het aanbod te klein.

Prognose: dalende prijzen.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin