RundveeMarktanalyse

Rustige slachtkoeienmarkt in Bunnik

De slachtkoeienmarkt in Bunnik is maandagochtend erg kalm verlopen. De kopers van de slachtrunderen stelden zich rustig op. Hierdoor bleven de prijzen hangen op het niveau van vorige week.

De kalme handel is het gevolg van het aanhoudende hoge prijsniveau van de runderen. De slachterijen hebben moeite met de hoge prijzen omdat de grossiers de hand op de knip houden. Hierdoor zijn de marges op het vlees beperkt. De slachterijen willen dan ook voorkomen dat de prijzen verder stijgen. De kopers proberen dan ook met een rustige, afwachtende handel de prijs stabiel te houden.

Er werden deze week in totaal 93 runderen aangevoerd, slechts 1 rund meer dan vorige week. Vorig jaar werden er in dezelfde week nog 170 runderen aangevoerd. De lage aanvoer is mede het gevolg van het vele landwerk dat vorige week heeft plaatsgevonden. De melkveehouders waren gewoonweg te druk om koeien te selecteren.

In totaal zijn er dit jaar in Bunnik 3.800 runderen aangevoerd. Vorig jaar werden er in dezelfde periode nog 4.650 runderen aangevoerd. Een verschil van 18 procent. Vooralsnog lijkt het er op dat de aanvoer van de runderen op de markt in Bunnik dit jaar niet veel zal oplopen.

De prijzen zullen onder invloed van het krappe aanbod stabiel blijven.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin