RundveeMarktanalyse

Rustige handel en stabiele prijzen

De handel in slachtkoeien is maandagochtend rustig verlopen. Een redelijk groot aantal koeien werd aangevoerd zo net voor de kerstdagen. In totaal werden er 91 runderen aangevoerd, waarvan 4 stieren.

Hoewel de handel heel kalm verliep, werden de koeien en stieren over de gehele linie voor gelijke prijzen verkocht. Een O-kwaliteit koe kost maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht. Dit is 60 cent minder dan er vorig jaar in dezelfde periode voor de dieren betaald werd. Worstkoeien eerste kwaliteit brengen momenteel 50 cent minder op dan een jaar geleden en kosten maximaal €2,20 per kilo geslacht gewicht.

De komende twee weken zal het rustig zijn in slachtkoeienland. Handelaren verwachten een rustig marktbeeld met wat minder aanvoer en wat minder vraag door het wegvallen van een aantal slachtdagen. De prijs zal dan ook stabiel blijven. In het nieuwe jaar zal er in de eerste weken wat meer aanbod loskomen als gevolg van de flinke melkproductie. Daarnaast wordt 2013 als referentiejaar gezien voor de bepaling van de mestproductie waardoor er naar verwachting in 2014 ook wat extra koeien los komen. Hierdoor kan de prijs nog wat onder druk komen te staan.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin