RundveeMarktanalyse

Rosévleeskalveren prijshoudend

Rosékalveren gaan prijshoudend van de hand. Het aanbod van jonge dieren is wat kleiner dan de aanvoer van oudere rosés.

Daardoor gaat jong rosékalfsvlees iets makkelijker van de hand dan de producten van oude dieren. Tot een prijsstijging van jonge rosés leidt dat niet. Zij noteren onveranderd op €3,60 tot €3,65 per kilo geslacht gewicht. De prijs van oude rosévleeskalveren blijft met moeite gelijk op €3,25 tot €3,30 per kilo.

Handelaren verwachten dat slachterijen komende tijd meer vleeskalveren gaan verwerken met de feestdagen aan het einde van het jaar in zicht. Normaal gesproken gebeurt dit na Sint Maarten op 11 november.

Prognose: prijzen gelijk.

RundveeMarktanalyse

Rosévleeskalveren prijshoudend

De afzet van rosévleeskalveren loopt rustig. Vraag en aanbod van de dieren zijn goed in evenwicht met elkaar, waardoor all prijzen gelijk blijven.

Jonge rosévleeskalveren noteren €3,70 tot €3,75 en oude dieren €3,50 tot €3,55 per kilo geslacht gewicht. Deze prijzen liggen 10 cent hoger dan een jaar geleden.

Het aanbod van oude rosékalveren is wat groter dan dat van jonge dieren. Met een prijsverschil van 20 cent per kilo is het voor vleeskalverhouders kennelijk interessant om de dieren langer dan acht maanden aan te houden. Het aanhoudpercentage van deze dieren is één procent hoger. Dat hogere percentage compenseert de vertraging van de groei. Bovendien zijn niet alle kalverhouders geschikt om dieren jong af te leveren.

Prognose: prijs gelijk.

RundveeMarktanalyse

Rosévleeskalveren prijshoudend

Jonge en oude rosévleeskalveren gaan deze week prijshoudend van de hand. Het aanbod van oude dieren is normaal.

Er komen daarentegen veel jonge dieren op de markt. Kalverslachterijen kunnen het vlees van oude beesten daardoor haast beter verkopen dan dat van hun jongere soortgenoten. Het prijsverschil tussen oude en jonge dieren is erg klein (zo’n 10 cent per kilo). Daardoor wordt het interessanter voor vleeskalverhouders om hun dieren op een leeftijd van meer dan acht maanden af te leveren.

De prijs van jonge rosévleeskalveren blijft deze week €3,50 tot €3,55 per kilo. Dat is 25 cent minder dan een jaar geleden. Oude beesten noteren deze week €3,40 tot €3,45. Dat is 5 cent minder dan half mei 2011.

 

Prognose: de prijzen blijven gelijk.

RundveeMarktanalyse

Rosévleeskalveren prijshoudend

De afzet van zowel jonge als oude rosévleeskalveren loopt prijshoudend. Het aanbod van de dieren is niet overdreven groot. Dat houdt de opbrengst van het vlees overeind.
Door het niet al te ruime aanbod blijven de prijzen van rosévleeskalveren volgende week gelijk. Jonge dieren noteren € 3,90 tot € 3,95 en oude beesten € 3,55 tot € 3,60 per kilo geslacht-gewicht. Dat is € 0,50 per kilo meer dan een jaar geleden.
De slachterijen zeggen dat zij deze week wat minder dieren hebben verwerkt dan vorige week. Sommigen hebben dieren afgezegd.

RundveeMarktanalyse

Rosévleeskalveren prijshoudend

Door de zomervakanties loopt de afzet van rosékalfsvlees nog steeds goed. Vakantiegangers eten dit vlees volop in Zuid-Europa. Houders van rosévleeskalveren profiteren daarvan. Zij krijgen relatief hoge prijzen voor hun dieren. Daardoor neemt het aanbod van rosévleeskalveren snel toe. Dat houdt een verdere prijsstijging weer tegen.
Jonge rosévleeskalveren noteren voor deze week € 3,75 tot € 3,80 per kilo. 45 cent per kilo meer dan een jaar geleden, maar nog geen recordprijs. Die lag begin dit jaar op € 3,85 per kilo.
Oude rosévleeskalveren gaan moeizaam prijshoudend van de hand. Zij noteren € 3,65 tot € 3,70 per kilo. Dat is € 0,70 per kilo meer dan een jaar geleden.

Beheer
WP Admin