Foto: Herbert Wiggerman RundveeMarktanalyse

Rosékalveren noteren gelijk

Rosékalveren noteren deze week prijshoudend. De Boerderij-notering voor jongrosés staat op € 5,10 per kilo geslacht-gewicht inclusief btw. Oudrosékalveren noteren € 4,83.

De markt voor rosékalveren is deze week in evenwicht. Er is sprake van relatieve rust, met stabiele prijzen. De Boerderij-noteringen voor jong- en oudrosékalveren blijven gelijk. Met wildmaand oktober voor de deur breekt traditiegetrouw een wat slappe periode aan voor rosékalfsvlees. Menukaarten worden uitgebreid met wildgerechten, waardoor de vraag naar rosékalfsvlees wat onder druk komt te staan. In een jaar waarin alles anders is dan normaal is het nog even afwachten hoe de markt zich de komende weken ontwikkelt.

Jongrosés op € 5,10 per kilo

Jongrosékalveren noteren net als afgelopen week € 5,10 per kilo geslacht gewicht inclusief btw. Voor oudrosékalveren wordt tussen € 4,80 en € 4,85 per kilo geslacht-gewicht neergeteld.
Boerderij noteert € 4,83 per kilo geslacht gewicht inclusief btw. Ook op de markt voor startkalveren zijn geen verschuivingen zichtbaar. Dat betekent dat starters voor oudrosé gemiddeld € 370 per kalf noteren. De prijzen van starters voor jongrosé liggen € 15 tot € 20 hoger, met een maximum van € 390 per kalf.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin