RundveeMarktanalyse

Rosékalveren moeizaam prijshoudend

De afzet van rosékalfsvlees begint langzamerhand wat af te nemen in Zuid-Europa volgens de kalfsvleesbedrijven.

De vakanties in Noord-West Europa zijn grotendeels voorbij. De meeste toeristen zijn al weer huiswaarts gekeerd. Zij zorgen in de zomer in Zuid-Europa voor een sterke stijging van de afzet van rosékalfsvlees. Door hun vertrek naar huis neemt de vraag de komende weken af. Desondanks wisten verkopers hun opbrengst voor rosékalfsvlees met moeite overeind te houden. Rosévleeskalveren noteren daarom onveranderd (tot €3,65 voor een jong en tot €3,38 voor een oud dier).

Zuid-Europese consumenten zullen de komende tijd naar verwachting meer blank kalfsvlees gaan eten, waardoor de opbrengst kan stijgen.

Prognose: prijzen gelijk.

RundveeMarktanalyse

Rosékalveren moeizaam prijshoudend

Ondanks Pinksteren loopt de afzet van rosékalfvlees maar moeizaam prijshoudend. Normaal gesproken trekt de vraag naar dit product aan met de feestdagen.

Vooral Franse consumenten willen nog wel eens uitpakken met een luxer stukje vlees met Pinksteren. Dit jaar willen zij er in ieder geval niet meer geld voor betalen. Integendeel: de prijzen staan zelfs onder druk.

Ook Italiaanse afnemers betalen minder voor rosékalfsvlees. Alleen in Duitsland blijven de prijzen overeind. De export naar China is een opsteker. Rosékalveren noteren voor volgende week moeizaam prijshoudend. Eén afnemer noteert €3,50 voor zowel oude als jonge dieren. Andere inkopers bieden voor jonge rosés €3,60 tot €3,65 per kilo.

Prognose: prijs blijft gelijk.

RundveeMarktanalyse

Rosékalveren moeizaam prijshoudend

De afzet van rosékalfsvlees loopt eind deze week moeizaam. De slachterijen ontvangen daarvoor 5 cent per kilo minder dan een week geleden. Zij zouden de prijzen voor rosévleeskalveren zodoende iets willen drukken. Dat lukt hen niet door een klein aanbod. Daardoor gaan de dieren moeizaam prijshoudend van de hand. Een jong rosékalf noteert € 3,95 tot € 4,00 en een oud dier € 3,70 tot € 3,75 per kilo geslacht-gewicht. Dat is € 0,25 per kilo meer dan een jaar geleden.
Kalverslachterijen verwerkten vorige week 35.900 slachtrijpe beesten. Dat aantal ligt iets lager dan twee weken geleden. Het recordaantal slachtingen van 38.500 van eind vorig jaar is niet verbroken.

Beheer
WP Admin