RundveeMarktanalyse

Recordprijs voor lammeren in Leeuwarden

Een geringe aanvoer van lammeren zorgde dinsdagochtend voor een prijsverhoging van 3 euro per lam. In totaal werden er in Leeuwarden 704 schapen aangevoerd waarvan circa 500 lammeren.

Voor een luxe zuiglam wordt maximaal 129 euro betaald. Een recordprijs, de lammeren zijn in de afgelopen drie jaar nog niet zo duur geweest. Vorig jaar lag deze nog op 105 euro per lam. Met deze hoge prijzen is het voor de grossiers moeilijk om het lamsvlees winstgevend te verkopen. De krapte op de markt zorgt er echter voor dat men niet veel keus heeft.

De geringe aanvoer van lammeren is het gevolg van het natte weer, de lammeren groeien minder hard dan gewoonlijk en zijn nog niet rijp voor de slacht. De lammeren die wel worden aangeboden zijn van goede kwaliteit.

In dit weekend gaat de ramadan weer van start, dit zal de vraag naar lamsvlees wat laten oplopen. Met het huidige weer is er geen groeispurt van de lammeren te verwachten en zal het aanbod nog wel even krap blijven. De prijzen zullen dan ook niet snel dalen.

Prognose: vaste prijzen.

Beheer
WP Admin