AkkerbouwMarktanalyse

Prijsdaling in prei zet verder door

De prijzen voor prei zijn in week 27 verder gedaald.

Gisteren kwam de klokprijs uit rond 75 cent per kilo. Woensdag was de  aanvoer bij REO opgelopen tot 100.000 kilo, waarvan het merendeel in de sortering lang wit. De gemiddelde veilprijs dook daarom even onder de 70 cent. Dat is bijna de helft van de klokprijs van twee weken geleden.

Ook bij veiling Zon kwam woensdag en gisteren beduidend meer prei in de sortering lang  wit voor de klok, waardoor de prijs is gezakt. Gisteren bracht deze 70 tot 80 cent per kilo op. Kort wit noteerde een dubbeltje minder.

In witlof is de vraag stevig teruggelopen, waardoor de prijs  verder is gedaald. Volgens marktkenners is dat te wijten aan het warme weer en  het aflopen van acties bij supermarkten. REO noteerde woensdag 67 cent per kilo  voor de kort-grof Flandria-sortering. In week 26 deed bereikte die sortering nog  even een piek van 85 cent.

Voor bloemkool zijn de prijzen eveneens sterk gezakt. Bij REO tot 60 cent per stuk voor de zesjes, waar afgelopen week nog boven de euro geklokt werd. Bij veiling Zon doet de premium 6 het voor de klok  niet veel beter, donderdag kwam de klokprijs uit op 60 cent gemiddeld.

 

Prognose: prijs prei daalt, bloemkool en witlof  stabiel.Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin