RundveeMarktanalyse

Prijs zuiglammeren gaat weer omhoog

Na de lichte prijsdaling van vorige week, zijn de prijzen van de zuiglammeren dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden weer gestegen. Dit ondanks de fors gestegen aanvoer van deze lammeren.

De prijsstijging bij de lammeren is voor een deel te verklaren door de geringere totale aanvoer van schapen en lammeren op de veemarkt. Er worden met name minder overblijvers aangevoerd.

Het aanbod bleef dinsdag steken op 1.169 stuks. Daarmee was de aanvoer 325 dieren kleiner dan vorige week. Deze forse daling zorgde voor een prijsstijging van 2 euro voor de overgebleven rammen. Een ramlam boven de 25 kilo werd voor maximaal 145 euro verkocht.

Het aantal aangevoerde zuiglammeren is ten opzichte van vorige week verdubbeld en lag rond de 700 dieren. Desondanks werden de zuigers vlot verkocht en kon de prijs met 2 euro omhoog. Voor een luxe zuiglam werd dinsdagochtend 121 euro betaald.

De slachtschapen blijven schaars en duur. Door de lage aanvoer steeg de prijs nog verder met 4 euro. Een slachtschaap van eerste kwaliteit werd voor maximaal 125 euro verkocht.

De aanvoer van overblijvers zal in de komende weken verder afnemen. Zuiglammeren zullen deze plek overnemen. Omdat er dit jaar naar verwachting minder zuiglammeren zijn, zullen de prijzen nog wat verder kunnen stijgen.

Prognose: stijgende prijzen.

Beheer
WP Admin