Premium
Foto: Anne van der Woude RundveeMarktanalyse

Prijs slachtkoeien staat onder druk

RB RundveeMarktanalyse

Prijs slachtkoeien staat onder druk

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik zeer rustig verlopen, kopers wilden duidelijk wat minder voor de runderen betalen.

De prijs beef echter stabiel, met uitzondering van de S-kwaliteitkoeien waarvan de prijs met 5 cent per kilo steeg. De S-kwaliteitkoeien kosten na de verhoging maximaal 5 euro per kilo geslacht gewicht.

Het aantal runderslachtingen is in de afgelopen weken fors gestegen. Deze grotere aanvoer en een wat moeizamere afzet van het rundvlees zorgt voor een krappere marge bij de slachterijen. Hierdoor willen de slachterijen wat minder betalen voor het rundvee.

Hoewel het aantal slachtingen flink gestegen is, laat de aanvoer op de veemarkten weinig verschil zien. Veehouders en handelaren kiezen met de huidige prijzen liever voor een rechtstreekse afhandeling met het slachthuis en passeren hiermee de veemarkten.

De luxe runderen werden net als vorige week vlot verkocht. Het aanbod van deze runderen is krap en de prijs kan nog wat gaan stijgen.

Naar verwachting zal de grotere aanvoer van de runderen nog een paar weken aanhouden. Hierdoor kan de prijsdruk op het slachtvee, met uitzondering van de luxe dieren, nog even standhouden.

Prognose: licht dalend

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin