AkkerbouwMarktanalyse

Prijs bloemkool hard naar beneden

De prijs voor bloemkool is deze week weer hard naar beneden gegaan. Donderdag wordt voor de betere kwaliteiten een kleine 60 cent per stuk genoteerd.

Eind week 28 kende de prijs nog een opleving en kwam de prijs voor de klok zowel in België als Nederland nog ruim boven de euro uit. Na maandag is de prijs echter stevig teruggezakt.

Bij de Belgische veiling REO is de aanvoer in volume redelijk stabiel, maar woensdag zakte het aanbod van de Flandria Q wat terug. Voor de betere kwaliteit werd woensdag gemiddeld 53 cent betaald. Voor de standaard klasse 1 lag de prijs ruim 2 dubbeltjes lager. Bij ZON deed de premium klasse 6 donderdag gemiddeld 57 cent per stuk, de klasse 1 40 cent. Volgens marktkenners kende de Nederlandse markt deze week een opleving in de aanvoer.

Voor witlof geldt dat de prijs een schommelend beeld laat zien. Deze week liepen de prijzen geleidelijk wat terug. Voor de klok van REO was de aanvoer woensdag ook beduidend groter dan aan het begin van de week. Voor de Flandria-kwaliteit werd die dag gemiddeld 97 cent tot 1,15 euro per kilo genoteerd. Bij veiling ZON schommelde de kiloprijs deze week tussen de 63 cent en 1 euro per kilo.

Bij ijsbergsla valt de prijsopleving in België op. Onder invloed van een slinkend aanbod steeg de prijs op de Mechelse Veilingen tot zo’n 30 cent per stuk. In Nederland wil het daarentegen niet vlotten met de prijzen voor ijsbergsla. De afgelopen dagen zit er voor ijsbergsla op de klok van ZON en The Greenery niet meer in dan 12 tot 13 cent per bol.

Prognose: prijs bloemkool en witlof daalt.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin