AkkerbouwMarktanalyse

Preiprijs beweegt weer opwaarts

De aanvoer van Nederlandse zomerprei komt in de eindfase. Vanuit de tunnels is de aanvoer nog mondjesmaat, wat een positieve ontwikkeling van de prijs betekent.

Zowel voor de Belgische als Nederlandse klok is te zien dat de prijs opwaarts beweegt. Bij REO werd woensdag 55 cent per kilo betaald. ZON zit daar met 63 cent nog bijna een dubbeltje boven, maar die prijs ligt nog redelijk ver boven de werkelijke uitbetaalprijs, die geschat wordt op 45 cent per kilo.

In België zou de aanvoer van prei wat zijn vertraagd, omdat er in april problemen zijn geweest bij de aanplant vanwege het natte weer. Dat is gunstig voor Nederlandse telers, die volgens marktkenners dan ook een redelijk positief vooruitzicht hebben.

De prijs voor bloemkool blijft laag, maar in België wordt voor de Flandria-kwaliteit inmiddels weer ruim 30 cent betaald. Maandag 27 augustus bereikte de prijs nog een dieptepunt van 18 cent per stuk. Bij ZON ligt de gemiddelde klokprijs donderdag op 22 cent per stuk voor de Premium 6, de klasse 1 zit daar nog net iets onder.

Prognose: preiprijs stijgt.Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin