Premium
Barneveld noteerde bij kooi- en scharreleieren bij de lage gewichten 35 of 50 cent hoger. - Foto: Bert Jansen PluimveeMarktanalyse

Oververhitte eiermarkt, prijzen schieten omhoog

Reacties

  1. Het is niet alleen de handel die manipuleert ook de de begeleiding commissie manipuleert de tafel eieren mogen niet lager noteren dan industrie eieren . Hier boven in het stuk staat duidelijk .Industrie betaalt het meest. “Nergens krijg je een betere prijs dan van de industrie”, aldus een handelaar. als je dan deze eieren lager noteert dan tafel eieren zit je de boel behoorlijk te manipuleren dat blijkt ook wel de Wesser Ems industrie noteert €0.10 hoger dan de NOP industrie scharrel. Je moet de zaken weer geven zo als ze zijn niet zoals je denkt dat het zou moeten zijn.

  2. De Nop notering voor kooieieren wordt door de handel naar beneden geduwd, tegen de realiteit van de markt in. Als de industrieprijzen in zowel Frankrijk als Duitsland 1€77 noteren, is de Nop notering van 1€71 duidelijk niet marktconform. Een vertegenwoordiger van LTO in de commissie zegt dan ook “het heeft er alle schijn van dat de NL handel niet eerlijk opgeeft” De Nop notering moet een juiste weergave van de markt zijn. Dat is ze nu niet. Dat moet snel anders.

Beheer
WP Admin