RundveeMarktanalyse

Nuka’s 5 euro goedkoper in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend erg traag verlopen. De kopers van de kalveren hebben minder te besteden en willen duidelijk wat van de prijs af. Aan het eind van de ochtend zijn de kalveren over de gehele linie met 5 euro in prijs gedaald.

Een stierkalf zwartbont extra kwaliteit noteert in Purmerend maximaal 115 euro per stuk. Roodbonte stierkalveren van extra kwaliteit zijn voor maximaal 145 euro per stuk verkocht.

De aanvoer van de kalveren is met 586 dieren niet veel kleiner dan de aanvoer van vorige week toen er 610 kalveren werden aangevoerd. Er zijn in verhouding wel wat meer zwartbonte kalveren en minder vleestypische kalveren aangevoerd.

Voor de kopers van de kalveren is het bezuinigen op de aankoop van nuka’s een manier om de verliezen op het vlees te compenseren. Hoewel de blankvleesprijzen een stijgende lijn laten zien is het mesten van de blankvleeskalveren nog niet kostendekkend. De prijs van het rosévlees noteert nu rond de kostprijs. De vooruitzichten voor de kalversector zijn aardig positief, hoewel de stijgende voerprijzen en dan vooral de kalvermelk nog wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Met de stijgende voerprijzen in het achterhoofd zijn de kalvermesters voorzichtig en zullen de prijzen nog wel even onder druk blijven staan.

Prognose: dalende prijzen

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin