AlgemeenMarktanalyse

Neerslag heeft vooral de maisgroei goed gedaan

De markt voor vochtige voeders komt tot rust. De neerslag van de afgelopen weken heeft veel melkveehouders weer wat lucht gegeven.

Daarbij staat de mais er op veel plekken prima bij. Prijsstijgingen horen naar verwachting dan ook komende weken tot de verleden tijd.

Bierbostel wordt nog steeds goed verkocht. Vraag en aanbod lijken in evenwicht. Prijzen worden naar beneden bijgesteld, mede vanwege dalende prijzen van granen en soja. De vraag naar aardappelsnippers is groot voor de tijd van het jaar. Vandaar een prijsverhoging van 2 euro. Naar verwachting gaan de prijzen van tarwegistconcentraat komende tijd dalen. De productie van bio-ethanol komt in verschillende landen weer op gang. Melkveehouders hebben zich verwonderd over de perspulpprijzen van de afgelopen tijd. Bij de start van de verkoop lag de prijs relatief gezien erg laag met € 1,60 per procent droge stof. In de daarop volgende verkooprondes stegen de prijzen in rap tempo om uiteindelijk uit te komen op € 2,10 per procent droge stof.

Waarom Duynie voor deze prijsstrategie heeft gekozen is onduidelijk, maar de droogte speelt mogelijk een rol. De firma hanteert momenteel een verkoopstop op perspulp. Vreemd gezien het feit dat er gesproken wordt van een record bietenoogst.

Prognose: prijzen dalen.

Beheer
WP Admin