RundveeMarktanalyse

Moeizame handel, toch stabiele prijs

De prijs van slachtkoeien is maandagochtend stabiel gebleven in Bunnik. De aanvoer was met 82 dieren wat groter dan een week ervoor. De handel was matig en verliep traag.

Wat opvalt is dat er op de markt in Bunnik de laatste weken maar weinig luxe koeien worden aangeboden. Het luxe segment heeft te maken met een zeer krap aanbod. De prijs van de luxe vleeskoeien heeft de afgelopen weken dan ook geen last gehad van de grote prijsdaling van slachtkoeien. De prijs kan zelfs nog wat gaan stijgen.

Voor de uit geproduceerde melkkoeien is het verhaal heel anders. Er wordt gehoopt dat de prijsbodem nu bereikt is en dat de rust weer terugkeert in de markt. Zolang de aanvoer van de slachtkoeien op dit  niveau blijft zal de prijs zich kunnen handhaven. Stijgt de aanvoer in korte tijd flink dan zal de prijs opnieuw flink dalen.

Vooralsnog lijkt het erop dat het de komende weken rustig blijft en de aanvoer op dit niveau blijft. In het najaar wordt een toename van het aanbod verwacht door het opstallen van de melkkoeien. De prijs zal dan nog verder dalen.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,40 per kilo. Voor een O-kwaliteit koe wordt maximaal €3,10 per kilo betaald.

Prognose: stabiele prijs.

Beheer
WP Admin