RundveeMarktanalyse

Margere koeien in prijs gedaald

De rundveemarkt in Bunnik verliep maandagochtend erg rustig. De prijs van de magere koeien daalde toch met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Dit ondanks een wat kleinere aanvoer van runderen. In totaal werden er 116 runderen aangeboden, 14 minder dan vorige week.

Hoewel de worst- en P-kwaliteit koeien in prijs daalden noteerden de overige classificaties stabiel. Het aanbod van de zwaardere koeien is zoals gewoonlijk sterk in de minderheid op de veemarkt en deze werden iets vlotter verkocht.

Een worstkoe eerste kwaliteit werd verkocht voor €2,80 per kilo. Dit is alsnog 45 cent meer dan een jaar geleden toen eenzelfde koe nog €2,35 per kilo noteerde. Het prijsverschil bij de P-kwaliteit koe is minder groot, deze kost nu 40 cent per kilo meer dan vorig jaar en noteert nu €3,00.

De afzet van het rundvlees verloopt op het moment iets moeizamer en ontvangen de slachterijen wat minder voor het vlees. Door wat lager in te zetten bij de inkoop van de slachtkoeien proberen de kopers de marges op het vlees te behouden.

Zolang de aanvoer van de runderen zich rond dit peil bevindt zullen de prijzen niet veel fluctueren. Maar zodra de aanvoer weer oploopt kan het maar zo zijn dat de prijzen iets verder door dalen.

Prognose: lichte prijsdaling

Beheer
WP Admin