RundveeMarktanalyse

Luxe koeien Bunnik duurder verkocht

De veemarkt in Bunnik verliep maandagochtend rustig. Naar het luxere vee was wel meer vraag, waardoor de prijs van de S en U-kwaliteit koeien kon stijgen.

De S-kwaliteit koeien stegen 10 cent per kilo geslacht gewicht en noteren €4,95. De U-kwaliteit steeg met 5 cent naar €4,30 per kilo. In het tussensegment, de O en P-kwaliteit, daalde de notering juist met 5 cent per kilo. De worstkoeien noteren gelijk.

De prijs van het luxere vee is in het afgelopen jaar minder hard gestegen dan de minder luxe koeien. Ten opzichte van vorig jaar is het verschil bij een S-kwaliteit koe 20 cent per kilo. Een O-kwaliteit koe noteert wel 35 cent boven de prijs van vorig jaar.

De aanhoudend hoge prijs van de koeien zorgt ervoor dat de kopers van de runderen het maandag rustig aan deden. Slachterijen kunnen hun marges wat moeilijker vasthouden en zien de prijzen dan ook liever wat dalen.

Er werden weer wat meer runderen aangevoerd, 25 meer dan vorige week. Het aanbod van de slachtrunderen loopt opnieuw iets op. Vooral het rechtstreekse aanbod bij de slachterijen lijkt wat te groeien.

De prijzen zullen naar verwachting in de komende weken iets gaan dalen onder druk van de slachterijen en een wat groter aanbod.

Prognose: iets dalend.

Beheer
WP Admin