RundveeMarktanalyse

Lammeren stijgen wederom in prijs

De prijzen van de lammeren zijn op de veemarkt in Leeuwarden gisterochtend weer gestegen. Er kwam 2 euro bij de toch al hoge prijs op. Oorzaak van de verhoging is het aanhoudende krappe aanbod van lammeren.

In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de lammeren nu nog steeds per koppel verkocht waardoor er op de veemarkt in Leeuwarden nog geen opsplitsing is gemaakt naar ram- en ooilammernoteringen. Dit is het gevolg van de grote vraag naar de lammeren waardoor de kopers van de lammeren de dieren niet individueel selecteren maar per koppel kopen.

De verhoging van de lammerprijs veroorzaakt weer een nieuw record, een luxe zuiglam noteert maximaal 131 euro. Deze prijs ligt ruim 16 procent boven de notering van vorig jaar, toen noteerde een luxe zuiglam nog 110 euro. De kwaliteit van de lammeren is deze week wel afgenomen door de natte weersomstandigheden. Het gewicht van de lammeren was wel goed.

De prijsverhoging van 50 cent bij de slachtschapen betreft een afronding van het bedrag. De schapen werden maximaal prijshoudend verkocht bij een aardig aanbod. Het is de verwachting dat het aanbod van schapen en lammeren krap blijft en de verkopers hiervan profiteren in de vorm van hoge prijzen.

Prognose: stabiele prijs.

Beheer
WP Admin