RundveeMarktanalyse

Koeien vlot verkocht in Bunnik

De handel in slachtkoeien is maandagochtend vlot verlopen in Bunnik. Hoewel de koeien goed en vlot verkocht werden bleef de prijs stabiel.

De aanvoer lag met 100 dieren (waarvan 5 stieren) weer iets lager dan vorige week. Toen werden er 117 koeien aangevoerd. Landelijk lijkt de aanvoer van koeien wat tot rust te komen. In week 47 lag het aantal slachtingen weer onder de 12.000 stuks.

Vorige week steeg de prijs in Bunnik nog, maar deze stijging zette in de rest van de week niet door. In Leeuwarden bleef de prijs gelijk. Ook de NBHV, die de prijs baseert op prijzen van een aantal slachterijen, hield haar notering gelijk.

Door de grote hoeveelheden ingevroren voorvlees is een stabiele prijs momenteel het hoogst haalbaar. Hoop is gevestigd op de verkoop van de voorraden vlees vanaf januari. Als de voorraden ingevroren vlees de komende maanden een beetje weggewerkt worden dan kan de handel zich in het voorjaar zich weer herstellen.

Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht op. Dit is 50 cent minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Worstkoeien eerste kwaliteit brengen met maximaal €2,15 per kilo ook 50 cent minder dan vorig jaar op.

Prognose: stabiel

Beheer
WP Admin