height:550px RundveeMarktanalyse

Koeien goed verkocht in Bunnik

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik vlot verlopen. Het aanbod was wederom klein met 70 koeien.

De prijs bleef over de gehele linie stabiel met uitzondering van de O-kwaliteit koeien. De handel in deze koeien was duidelijk beter en de goed bevleesde O-kwaliteit koeien werden 5 cent duurder verkocht. De prijs komt daarmee op maximaal €3,40 per kilo. De prijs ligt hiermee 35 cent hoger dan vorig jaar in dezelfde periode.

De handel merkt duidelijk dat het kleine aanbod de handel bepaald, maar ook dat de slachterijen niet bereid zijn om meer voor de koeien te betalen. Dat staat de vleeshandel niet toe.

Meer informatie over de prijzen van aardappelen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Fritesgeschikt overzicht
Bintje Belgapom
PCA/Fiwap Bintje
PotatoNL Fritesgeschikt, cat. 1
PotatoNL Fritesgeschikt overig, cat. 2
PotatoNL Export
Reka Rheinland Fontane
RNM Bintje
Termijnmarkt Leipzig
RundveeMarktanalyse

Koeien goed verkocht in Bunnik

De verkoop van slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik goed verlopen. De handel verliep wel rustig, maar de dieren werden stabiel tot duurder verkocht.

De grootste prijsstijging komt voor rekening van de luxe koeien. Nu de kerstdagen voor de deur staan is de vraag naar het luxere vlees groter. De meest luxe dieren, de S-kwaliteit kosten met €5,50 per kilo 15 cent meer dan vorige week. De prijs ligt daarmee 50 cent boven het niveau van vorig jaar. Ook U-kwaliteit koeien brengen 50 cent meer op dan vorig jaar. De prijs steeg maandag met 10 cent naar €4,75 per kilo.

Ook bij de magere koeien zat er een kleine prijsstijging in. De P-kwaliteit en de eerste kwaliteit worstkoeien stegen 5 cent in prijs. Dit is echter wel geheel tegen de verwachtingen in, ook handelaren geven aan verwonderd te zijn. De verkoop van het goedkopere vlees verloopt nog steeds moeizaam en zal de komende weken niet verbeteren rond de feestdagen. Dan is de vraag naar het goedkopere vlees zoals gehakt vaak rustig.

Een P-kwaliteit koe brengt maximaal €2,60 per kilo op, 35 cent minder dan vorig jaar. Worstkoeien zijn 50 cent goedkoper dan vorig jaar en kosten maximaal 2,20 per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin