RundveeMarktanalyse

Kleiner aanbod en stabiele prijs in Bunnik

De aanvoer op de veemarkt Bunnik is maandagochtend weer wat gedaald ten opzichte van vorige week. Er werden in totaal 92 runderen verhandeld. De krappere aanvoer zorgde wel weer voor een wat vlottere handel.

 

Ook de prijs had profijt van het kleinere aanbod en noteerde stabiel. Een worstkoe eerste kwaliteit noteert maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht. De O-kwaliteit koeien zijn voor maximaal €3,05 per kilo verkocht.

Het is in de afgelopen maanden goed te zien dat een kleine verhoging of verlaging van het aanbod veel invloed heeft op de prijs. Dit als gevolg van het aanhoudend krappe aanbod van slachtrunderen. Zodra de kopers van de koeien bij aankomst op de markt zien dat er meer runderen zijn, wordt er direct meer druk op de prijs gezet. Zodra het aanbod wat kleiner is, is dit ook duidelijk te merken. De kopers willen toch graag koeien mee naar huis nemen en zijn bereid om dan wat meer te betalen.

Het aanhoudend krappe aanbod wordt veroorzaakt door de wat tegenvallende melkaanvoer. Melkveehouders houden hun vee langer vast. Wat niet echt weg hoeft, gaat ook niet weg.

Het ziet ernaar uit dat de prijzen voor de slachtkoeien de komende weken rond het huidige niveau zullen blijven hangen.

Prognose: stabiel.

Beheer
WP Admin