RundveeMarktanalyse

Kleine prijsdaling slachtkoeien Bunnik

De vakanties zijn zo zoetjes aan voorbij en handelaren hopen op iets meer leven in de handel. Op de veemarkt Bunnik was er echter nog niks te merken van de start van het schoolseizoen in het Zuiden.

De handel verliep maandagochtend nog zeer rustig. Vorige week noteerde de prijs in Leeuwarden stabiel en verwacht werd dat de prijs deze week in Bunnik op niveau kon blijven. De prijsdaling was in Leeuwarden echter sneller gegaan, waardoor handelaren toch nog iets minder voor de koeien wilden geven. Dit zorgde voor een kleine daling van de prijs. De prijs van O- en P-kwaliteit koeien en worstkoeien daalden met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Het aanbod van luxe koeien is zeer gering en de prijs noteert stabiel.

In de afgelopen zes weken ging de prijs van een P-kwaliteit koe in Bunnik met 35 cent omlaag naar €2,75 per kilo. Vorig jaar bracht een dergelijke koe nog €3,10 per kilo op. Dit komt neer op een minderopbrengst van zo’n 100 euro bij een geslacht gewicht van 300 kilo ten opzichte van vorig jaar.

Verwacht wordt dat de slachtprijs de komende weken stabiel kan blijven bij dit aanbod. Groeit het aanbod van slachtkoeien dan zal de prijs naar verwachting verder onder druk komen te staan.

Prognose: stabiele prijs.

Beheer
WP Admin