RundveeMarktanalyse

Kalveren Purmerend weer duurder

De aanvoer van kalveren op de markt in Purmerend was op dinsdag morgen met 537 kalveren weer wat groter dan de aanvoer van vorige week (465).

Maar ondanks een verwachting dat de prijzen een pas op de plaats zouden maken zijn ze toch weer gestegen. De vraag naar goede zware kalveren voor de integraties en mesterijen was namelijk groot. De handel verliep vlot.

Voor een goed zwaar kalf van extra kwaliteit werd 10 euro per stuk meer betaald dan een week eerder. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit bracht tot 175 euro op en een roodbont stierkalf 210 euro. De wat minder zware kalveren zijn 5 euro duurder verkocht. Een stierkalf extra kwaliteit werd voor 145 euro verkocht.

De blauwe kalveren werden goed verkocht waarbij de prijzen gelijk gebleven zijn, gezien de iets afgenomen vraag. Stierkalveren 50% Belgische Blauw van extra kwaliteit staan nu op een niveau van 395 euro. Kalvermesterijen en integraties blijken dus nog steeds bereid te zijn om de hoge prijzen voor de kalveren te betalen. Dit ondanks de lage opbrengsten van blank en rosé kalfsvlees waarvan de marktprijzen momenteel 25 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar liggen.

Gezien de aanhoudende goede vraag naar kalveren vanuit de integraties en mesters is het mogelijk dat de prijzen voorlopig niet fors zullen dalen.

Prognose: prijshoudend

Beheer
WP Admin