AlgemeenMarktanalyse

Jonge rosévleeskalveren 5 cent per kilo goedkoper

De afzet van rosékalfsvlees loopt moeizaam als gevolg van lagere opbrengsten van blank kalfsvlees.

Na Pinksteren zakt de verkoop van kalfsvlees meestal in. Alleen het beperken van het aantal slachtingen kan de prijzen dan nog overeind houden. Dat is komende weke nauwelijks mogelijk. Het aanbod van jonge rosévleeskalveren is erg groot. De prijzen van deze dieren staan daarom onder druk. Zij leveren volgende week 5 cent minder op met € 3,60 tot € 3,65 per kilo geslacht gewicht. Dat is nog altijd 40 cent per kilo meer dan een jaar geleden.

De aanvoer van oude rosévleeskalveren is niet zo groot. dat houdt de prijs van de dieren overeind op € 3,40 tot € 3,45 per kilo.

Prognose: prijs daalt.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

AlgemeenMarktanalyse

Jonge rosévleeskalveren 5 cent per kilo goedkoper

De handel in jonge rosévleeskalveren loopt volgende week wat moeizamer. Kalverhandelaren konden de dieren gisteren voor minder geld verkopen.

Het aanbod is te groot voor de afzetmogelijkheden van het vlees ervan. Dat vlees komt grotendeels terecht in het segment van blank kalfsvlees. Daarvan staan de prijzen ook onder druk. Jonge rosévleeskalveren brengen volgende weel zodoende 5 cent minder op met € 3,70 tot € 3,75 per kilo geslacht gewicht. Dat is bijna 50 cent meer dan een jaar geleden.

Ondanks het grote aanbod van oude rosévleeskalveren blijft de prijs van deze dieren volgende week toch overeind op € 3,45 tot € 3,50 per kilo meer dan begin juni van vorig jaar.

Prognose: de prijs daalt.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin