RundveeMarktanalyse

Iets lagere prijs nuka’s bij stugge handel

De nuchtere kalveren werden dinsdagochtend in Purmerend maar traag verkocht. De intentie, van voornamelijk integraties, was om de prijzen weer flink te laten zakken. Er werd gedacht aan een prijsdaling van 15 tot 20 euro.

Aan het eind van de ochtend bleek echter dat plannen van de integraties geen voet aan de grond kregen. De prijs van de kalveren daalde gemiddeld maar iets ten opzichte van vorige week. Vooral de rosékalverhouders kunnen de kalveren nog aardig gebruiken en hielden daarmee de prijs op zijn plek.

Wat opvalt, is dat de prijs in Purmerend de laatste weken harder gedaald is dan de notering van Leeuwarden en de NBHV. Hierdoor is er een best prijsverschil tussen de noteringen ontstaan. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteert in Purmerend maximaal 120 euro. Eenzelfde kalf noteerde in Leeuwarden vorige week nog maximaal 140 euro per stuk. Ook de NBHV laat een hogere notering zien van maximaal 135 euro per dier. Gezien het grote prijsverschil heeft de noteringscommissie van Purmerend besloten om de kleine daling niet door te berekenen.

Zolang het blanke vlees verlieslijdend blijft, zal de prijs van de nuka’s onder druk staan. De stijgende prijs van het jonge rosévlees zal ervoor zorgen dat de daling wel wat minder hard gaat.

Prognose: dalende prijzen.

Beheer
WP Admin