RundveeMarktanalyse

Handel houdt lammerprijzen stabiel

Het aanbod op de schapenmarkt in Leeuwarden leek dinsdag in eerste instantie heel klein uit te vallen. Op het moment dat de handel van start ging bleek de aanvoer toch nog mee te vallen. Al waren er wel minder dieren dan normaal.

Een belangrijke Belgische afnemer had van te voren laten weten dat hij niet zou komen. Verkopers speelden daar op in door minder dieren mee te nemen naar de markt. Daardoor bleef de aanvoer beperkt tot 904 dieren. Aan de andere kant wordt het aanbod op dit moment ook beperkt doordat de lammeren niet zo sterk groeien, mede door wat gezondheidsproblemen die hier en daar de kop op steken. In augustus was het aanbod op de schapenmarkt in Leeuwarden zo’n 9 procent kleiner dan een jaar geleden, maar in juli werd ruim 13 procent meer aangevoerd.

Het relatief kleine aanbod op dit moment wordt goed door de markt opgenomen. Desondanks liggen de prijzen lager dan vorig jaar. De vleeshandel verloopt rustig.

Totnogtoe werden heel veel lammeren koppelgewijs verkocht, maar vanaf volgende week zal in de notering weer onderscheid worden gemaakt tussen ram- en ooilammeren.  Rammen worden op dit moment verhandeld op een prijsniveau van zo’n 125 euro, terwijl de ooien zo’n 100 euro opbrengen.

Prognose: stabiel.

Beheer
WP Admin