RundveeMarktanalyse

Grote aanvoer, toch stabiele prijzen

Met een totaal van ruim 1.500 dieren was de aanvoer op de schapenmarkt van Leeuwarden gisteren aanzienlijk groter dan in de korte week net na Pasen.

Desondanks bleven de prijzen nagenoeg stabiel.

Alleen de prijzen van de slachtschapen zakten met 5 euro per stuk. De kwaliteit van de aangeboden slachtschapen was duidelijk lager dan de voorgaande weken. Dat komt omdat er op dit moment meer oude, kwalitatief mindere schapen worden aangevoerd. Dit is dan ook af te lezen aan de noteringen voor de slachtschapen die gisteren in Leeuwarden met 5 euro omlaag gingen naar maximaal 124 euro per dier.

De prijzen van de ooien en rammen zijn ondanks het grote aanbod op dit moment ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorige week. De kwaliteit van de lammeren op de veemarkt was echter sterk uiteenlopend, veel lammeren waren nog onvoldoende bevleesd.

De verwachting is dat er voorlopig nog geen grote aanvoer van zuiglammeren op gang zal komen en dat de markt nog afhankelijk is van de beschikbare oudere lammeren. De prijzen van ooien en rammen zullen bij een kleinere aanvoer nog wat kunnen stijgen. Bij de slachtschapen staan de prijzen onder druk.

Prognose: ooien en rammen stabiel tot duurder.

Beheer
WP Admin