AkkerbouwMarktanalyse

Graanaanbod ligt op laag pitje

Ondanks de licht gestegen graannoteringen op de binnenlandse beurzen is de animo om te verkopen niet bijzonder groot. Ook aan koperszijde gebeurt niet al te veel. De behoefte van de mengvoerbedrijven lijkt tot december zo goed als afgedekt. Inkopers hebben nu meer aandacht voor de logistiek. Door de lage waterstanden in de grote rivieren is vervoer het probleem. De handelsprijzen, schip groot vaarwater, liggen voor tarwe op €122 (november-december) en €127 (januari-juni), voor gerst €107 en €114 en mais €128 en €137.
De oogsten wereldwijd lijken mee te vallen. Was eerst de verwachting dat Australië nog geen 20 miljoen ton zou oogsten, nu komt de raming uit op 22 miljoen ton. Het International Grains Council voorziet een stijging van de wereldgraanoogst met 4,9 miljoen ton tot 1.752,6 miljoen ton (2008: 1.789,5 miljoen ton).

Prognose

Stabiel

Kom naar de gratis studiedag over mais op 16 september in Venray. Volg workshops, bekijk demo’s, ga langs bij verschillende stands en bezoek de machinestraat om kennis op te doen voor jouw snijmaisteelt. Bekijk het hele programma en meld je aan.

Beheer
WP Admin