AkkerbouwMarktanalyse

Enige druk op termijnprijs aardappelen

De aardappeltermijnmarkt herstelde donderdagochtend enigszins, na de forse verlaging van de koersen van de vorige handelsdag.

Waren het een aantal weken geleden de slechte oogstomstandigheden in België, Frankrijk en Engeland, de stemmingsfactoren waarop de termijnmarkt door de prijs barrière van 30 euro ging, dezelfde factoren brengen de termijnmarkt weer terug op het niveau tussen €27,50 en €29,50. De weersvooruitzichten vertonen voor deze gebieden enige verbetering, maar er moet nog steeds een substantieel deel gerooid worden.

Na de goed prijshoudende opening kwam de termijnmarkt, na het bekend worden van de beurs van Emmeloord, wederom onder druk te staan. Emmeloord noteerde voor zowel frites (€23,00 toto €25,50) als export (€22,00 tot €25,50) 75 cent lager dan vorige week. De hoogste notering van vorige week à 27 euro bracht enige commotie met zich mee. Ondanks de aanpassing van de hoogste notering bleef de stemming in Emmeloord vast. De termijnmarkt noteerde donderdagmiddag lange tijd €28,50, maar het slot was uiteindelijk weer €28,90, vrijwel onveranderd bij woensdag.

Beheer
WP Admin