AkkerbouwMarktanalyse

Eerste CS-prijs op €24,50 hoogtepunt stille handelsdag

Nadat daags ervoor een fors herstel werd ingezet, was er donderdag weinig te beleven op de aardappeltermijnmarkt in Frankfurt.

Er was een heel smalle handelsrange van €26,80 tot €27,10 waar de prijs de hele dag tussen bleef golven. De notering van Emmeloord, die voor frites onveranderd bleef (€23,00-25,50) en voor export licht daalde (€20,00-25,50 ofwel  -1,00) konden daar begin van de middag ook geen verandering in brengen.

De eerste cash settlementprijs is ook weer bekend gemaakt: €24,5. Daardoor is de premie met €2,50 voor het prijsniveau relatief gezien laag . Het is echter wel een realistisch prijsniveau gezien de marktsituatie met dalende noteringen in België en Frankrijk door nog steeds aanbod af land, prijshoudende noteringen in Nederland en een licht stijgende notering in Duitsland.

Vrijdag zullen de noteringen van Belgapom en de Franse SNM-notering net als die van PCA/Fiwap wat lager zijn dan vorige week. Verrassen zal het de markt daardoor waarschijnlijk niet, maar met dalende noteringen is het voor een termijnmarkt vaak wel moeilijk prijshoudend te zijn of zelfs wat te stijgen. Zoals gezegd: een verrassing is het niet, dus lijkt een schrikeffect bij de start van de beurs ook niet waarschijnlijk.

Hoge prijsniveaus zullen altijd interessante en onverwachte prijsontwikkelingen met zich mee brengen, dus dat de termijnmarkt weer iets meer beweging laat zien dan donderdag is te verwachten.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin