RundveeMarktanalyse

Eerste aardappelpersvezels 34 euro

Onder invloed van de sterk gedaalde prijzen in de graanwereld is er ook prijsdruk gekomen op de grondstoffen voor voeders.

Daardoor krijgen de prijzen van vochtrijke krachtvoeders een tik mee. Vooral bierbostel en diverse soorten tarwegistconcentraat zijn in prijs verlaagd. Voor bostel geldt onverminderd dat shoppen de moeite waard is vanwege verschil in tarieven bij de diverse aanbieders. De prijzen voor de meeste bijproducten stabiliseren nu.

Aardappelproducten zijn in weerwil van een sterk te wensen overlatende aanvoer van aardappelen toch goedkoper geworden. Inmiddels is ook begonnen met de verwerking van zetmeelaardappelen. De eerste prijs van aardappelpersvezels is deze week bepaald op 34 euro per ton, uitgaande van een volle vracht met 16,5 procent drogestof gehalte. Naar verwachting zal na medio september de productie en daarmee de aanvoer van persvezels in volle gang zijn. De prijsontwikkeling zal mede samenhangen met de vraag vanuit de markt.

Op het moment is de behoefte aan ruwvoer bij de boeren niet zo heel erg groot. In de typische maisteeltgebieden staat de mais er alleszins acceptabel bij. Wat gras betreft heeft menigeen de vierde snede al binnen, maar is de situatie gemiddeld genomen als redelijk tot normaal te betitelen.

Prognose: stabiel.

Beheer
WP Admin