AlgemeenMarktanalyse

Door matig aanbod positief gestemde lammerenmarkt

Op de schapenmarkt in Leeuwarden zijn dinsdag 960 dieren aangevoerd, iets minder dan vorige week. Over de hele linie zijn de noteringen ongewijzigd gebleven, met uitzondering van de ooien, die 2 euro duurder werden.

De lammeren zijn dan ook goed gevraagd. Doorgaans krijgen overigens de lammerenprijzen na afloop van de islamitische vastenmaand Ramadan een tik. Tijdens Ramadan is de lamsvleesomzet hoger dan erna, bovendien slaat de uitbundige viering van de afsluiting met het Suikerfeest (ook qua kledinguitgaven) een deuk slaat in het huishoudbudget van de grootste groep lamsvleesconsumenten. Daar is nu weinig van te merken.

De dit jaar toch al matige aanvoer van lammeren is seizoensmatig wat aan de krappe kant als gevolg van de natte weersomstandigheden, welke de groei niet bevorderen. De kwaliteit van de wel aangevoerde dieren is niettemin goed. Ook schapen zijn niet overdadig beschikbaar, zodat deze in Leeuwarden hun prijs konden houden.

De export van lammeren naar Frankrijk begint al te lopen, maar zal pas in de tweede week van september echt vaart krijgen omdat dan de aanvoer van de lammeren uit eigen Franse productie stopt. Dat er nu ook al vraag is komt door het hoge prijsniveau van de Britse lammeren, welke daardoor niet concurreren.

Prognose: stabiel tot stijgend

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin