Een lading tarwegistconcentraat gemengd met pulpgruis wordt gelost op een melkveebedrijf. Foto: Michel Zoeter RundveeMarktanalyse

Diverse prijsverlagingen bijproducten

De markt in rundveevoeders was in de afgelopen weken redelijk rustig en stabiel. Nu begint er wat beweging in te komen.

De productie van ethanol is opgeschaald, waardoor het aanbod van het bijproduct, tarwegistconcentraat groot is. De prijs ervan is dan ook gedaald met 10 cent per procent droge stof naar €1,70 tot €2,00. Aardappelstoomschillen dalen 15 cent in prijs en kosten daarmee €1,75 per procent droge stof.

Ruim aanbod bierbostel

Ondertussen blijft bierbostel de gemoederen bezighouden. Het aanbod is ruim voor de tijd van het jaar. De prijs is bij verschillende leveranciers dan ook verlaagd met 10 cent per procent droge stof. De prijsrange waarin voerbedrijven bostel aanbieden blijft groot; vooral in het Noorden zijn er grote prijsverschillen merkbaar. In het zuiden van het land liggen prijzen wat dichter bij elkaar. De Boerderij-notering ligt tussen de prijsopgaves in met €2,05 tot €2,30. Omdat de prijsopgaves in het Zuiden meer met elkaar overeenkomen is alleen de onderkant van de notering verlaagd met 5 cent. Voerleveranciers melden dat de vraag naar bierbostel voor deze prijzen goed is.

Meer vraag naar mais, rustige handel in hooi en stro

De vraag naar mais trekt wat aan bij een matig aanbod. Prijzen noteren vooralsnog stabiel. De handel in hooi en stro blijft onveranderd rustig.


Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Beheer
WP Admin