AkkerbouwMarktanalyse

Boerderij.nl – Onrust in peenmarkt lijkt weer verleden tijd

De rust op de peenmarkt lijkt te zijn weergekeerd. Nadat begin juli even gehandeld werd op een prijsniveau van rond de €12 per 100 kg zijn daarna nauwelijks tot geen transacties meer geweest.
Het lijkt erop dat de eerste berichten over een sterk tegenvallende oogst toch minder dramatisch uitpakken dan gedacht. Verschillende deskundigen in de peenmarkt vinden het nog veel te vroeg om nu al definitieve conclusies te trekken over de opbrengsten van dit jaar. Over de situatie in het uiterste noorden van Nederland is men het wel eens. Daar heeft de droogte voor onherstelbare schade in het gewas gezorgd. De percelen in de polder zijn wisselend van kwaliteit, maar het algemene beeld is dat daar de opbrengsten wel eens kunnen meevallen. Zeker daar waar beregend is staat de peen er goed bij.
Het zuiden van het land heeft eerder teveel dan te weinig regen gehad. Het peenareaal staat er daar heel goed bij en zal veel tonnages kunnen gaan opleveren. Ook is tot laat in juli nog peen uitgezaaid dit jaar.

Prognose

Redelijke verwachtingen

Beheer
WP Admin