AkkerbouwMarktanalyse

Boerderij.nl – Aardappelnoteringen weer stapje terug

Deze week hebben de meeste aardappelnoteringen een beetje terrein moeten prijsgegeven. Emmeloord verloor €0,12 op fritesgeschikt en kwam uit op €7,75-€8,75. Opvallend is dat de beurs in Goes voor fritesaardappelen juist iets hoger noteerde op €8,00-€9,00. Het gemiddelde van €8,50 was overigens gelijk aan een week eerder. Alle andere noteringen kwamen lager uit.
Ook de termijnmarkt in Hannover moest een veer laten. Opmerkelijk omdat de termijnmarkt de afgelopen periode heel stabiel bleef.
De notering april 2008 is in een paar dagen met €0,60 teruggevallen van €9,20 naar €8,60. Het junicontract heeft eveneens terrein verloren. In een paar dagen tijd van €11 naar €10. April 2009 is ook meegegaan in deze dalende lijn en kwam €0,50 lager uit en noteerde €14.
De reden van de prijsdruk is de extreem geringe vraag. De industrie lijkt vol te zitten en exportpartijen zijn niet of nauwelijks aan de markt. Daarbij is de concurrentie moordend vanuit omliggende landen en vullen ook de VS en Canada veel exportvraag in door de lage dollar.

Prognose:

Dalend.

Beheer
WP Admin