RundveeMarktanalyse

Bodemprijs slachtkoeien nog niet bereikt

De prijs van de magere en ‘gewone’ slachtkoeien is maandagochtend met 5 cent gedaald. De handel verliep zeer traag en er waren maar weinig kopers aanwezig in Bunnik.

De prijs van de luxere koeien noteert stabiel, het aanbod van deze koeien was zeer klein en de dieren werden redelijk goed verkocht.

De prijs van de slachtkoeien is vanaf begin juli flink gedaald. Op 1 juli kostte een P-kwaliteit koe in Bunnik nog €3,10 per kilo geslacht gewicht, dit is gedaald tot €2,55 per kilo.

Met het inzetten van de prijsdruk in juli was de stemming onder handelaren dat de prijs niet ver onder de 3 euro grens zou dalen. De daling tot het huidige peil van €2,55 is dan ook geheel onverwacht. Veel handelaren hebben de hoop dat de bodem snel bereikt is en de stemming verbeterd. Het ziet er naar uit dat de bodem echter nog niet bereikt is. De afzet van het vlees verloopt nog steeds erg moeizaam en het is wachten op een aantrekkende vraag of het afnemen van het aanbod. Het laatste zal echter niet snel gebeuren omdat veel melkveehouders nog veel koeien hebben staan die op korte termijn naar de slacht moeten.

Een worstkoe eerste kwaliteit brengt maximaal €2,15 per kilo op. Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €2,80 op.

Prognose: prijs onder druk.

Beheer
WP Admin