RundveeMarktanalyse

Blankvleeskalveren 5 cent duurder

De afzet van blank kalfsvlees loopt goed. Buitenlandse afnemers bestellen na de feestdagen aan het eind van het jaar goed door.

Slachterijen verwerken behoorlijk wat dieren. De mestperiode ligt met 24 tot 25 weken op een normaal niveau. Zodoende boden integraties voor blankvleeskalveren vorige week iets meer geld. Denkavit verhoogde zijn hoogste prijzen met 5 cent per kilo. Zijn laagste noteringen bleven daarentegen nog gelijk. Een dier van klasse O+P- noteert €5,45 tot €5,55 per kilo geslacht gewicht. Een dier van klasse E+R- brengt €5,60 tot €5,70 per kilo op. Dat is 15 cent per kilo meer dan een jaar geleden en bovendien kostendekkend.

Het hoge kostprijsniveau van vleeskalveren blijft zorgen baren.

Prognose: prijs gelijk.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit
RundveeMarktanalyse

Blankvleeskalveren 5 cent duurder

De afzet van blank kalfsvlees loopt iets beter. Daardoor verhoogde kalfvleesintegratie Denkavit zijn prijs voor blankvleeskalveren vorige week met 5 cent per kilo.

Daarmee noteert een dier van klasse O+P- €5,25 tot €5,35 per kilo geslacht gewicht. Een blankvleeskalf van klasse E+R- noteert bij Denkavit €5,45 tot €5,55 per kilo.

Het aanbod van blankvleeskalveren is krap in Frankrijk. Dat stimuleert de export van Nederlands vlees naar dat land. In Italië zijn veel houders van blankvleeskalveren gestopt door de crisis. Ook dat biedt kansen voor Nederlandse vleesexporteurs.

Kalverslachterijen zullen in december meer dieren gaan verwerken. Daardoor kan de mestperiode dalen naar de gewenste 25 tot 26 weken.

Prognose: de prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit
RundveeMarktanalyse

Blankvleeskalveren 5 cent duurder

De afzet van blank kalfsvlees loopt helemaal niet slecht voor januari. Vooral Frankrijk koopt veel blank kalfsvlees door een tekort aan vleeskalveren in eigen land.

Kalfsvleesintegratie Denkavit verhoogt zijn prijs voor blanke vleeskalveren zodoende met 5 cent naar €5,25 tot €5,40 per kilo geslacht gewicht voor een dier van klasse O+P-. Een vleeskalf van klasse E+R- noteert €5,35 tot €5,50 per kilo geslacht gewicht. De prijsverhoging komt goed uit voor de kalfsvleessector. Vleeskalverhouders met goede technische resultaten halen de kostprijs weer eens na lange tijd van verliezen. In Italië en Duitsland zijn vraag en aanbod van vleeskalveren goed in evenwicht met elkaar, maar stijgen de prijzen nog niet.

Prognose: prijs hoger.

RundveeMarktanalyse

Blankvleeskalveren 5 cent duurder

De afzet van blank kalfsvlees loopt langzamerhand beter in Frankrijk en Duitsland.

In Italië vallen de opbrengsten daarentegen nog niet mee. Italiaanse consumentne zijn uiterst terughoudend met het aankopen van het relatief dure blanke kalfsvlees. Desondanks verwerken kalverslachterijen langzamerhand meer dieren met de naderende feestdagen aan het eind van het jaar in zicht. Daardoor daalt de mestperiode wel, maar die is met 28 tot 29 weken nog te lang voor een goede afzet in januari volgend jaar.  Dan moet de mart schoon zijn. Blankvleeskalveren brachten vorige week 5 cent per kilo meer op. De prijs van een dier van klasse O+P- komt daarmee op €5,25 tot €5,35 en voor klasse E+R- op €5,35 tot €5,45 per kilo.

Prognose: prijs hoger.

Beheer
WP Admin