AlgemeenMarktanalyse

Blank: stilte voor de storm

De opmaat naar de feestdagen is dit jaar korter dan in andere jaren. Blank kalfsvlees wordt wel iets duurder, maar de echte prijsstijging komt volgende week pas.

Blank noteert €0,02 hoger en komt uit op €4,58 per kg geslacht gewicht. Ter vergelijking: een jaar geleden bracht een kg slechts €3,90 op.
De vraag naar blank moet duidelijk nog op gang komen. De Franse vraag blijft nagenoeg gelijk en ook in Italië blijven de prijzen redelijk ongewijzigd. Alleen in Duitsland neemt de vraag naar blank sterk toe.

De komende weken wordt blank kalfsvlees behoorlijk duurder. Toch is het niet zo dat de grens van €5,00 in zicht komt. Het prijsplafond ligt waarschijnlijk rond de €4,80 per kg.

De jonge rosés (jonger dan acht maanden) noteren ongewijzigd: €3,25. Deze rosés lopen redelijk mee met de prijs van blank kalfsvlees. Alleen geldt hier dat de aantallen vrij fors zijn. Dit aanbod staat een prijsstijging wat in de weg. Toch kan de jonge roséprijs wel gaan stijgen als blank echt fors duurder wordt.

De oudere rosémarkt (boven acht maanden) loopt stroever. De prijs blijft ongewijzigd: €2,77 per kg geslacht gewicht. Dat is €0,11 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aanbod van de oude rosés is vrij groot en de vraag naar dit goedkopere kalfsvlees is in deze periode altijd lager. Er kan dus iets van de prijs af.

prognose:

blank duurder, rosé moeizaam stabiel

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin