RundveeMarktanalyse

Aanvoer van slachtkoeien stijgt

De aanvoer van slachtvee loopt langzaamaan op. Ook in Bunnik werden maandagochtend meer koeien aangevoerd.

In totaal werden er 112 runderen aangeboden, 30 meer dan een week geleden. Halverwege mei werden er voor het laatst meer dan honderd koeien aangevoerd in Bunnik.

Ook rechtstreeks bij de slachterijen groeit het aanbod van koeien. In week 34 werden er weer voor het eerst sinds eind mei meer dan 10.000 runderen geslacht. Het aanbod is dan wel wat groter maar de groei is niet schrikbarend. Daarnaast zijn de vakanties voorbij en is de vraag naar rundvlees wat groter dan in de afgelopen weken.

Dit zorgt er dan ook voor dat de koeien redelijk goed worden opgenomen door de slachterijen. De prijs kon dan ook stabiel blijven in Bunnik. Als de koeien in het najaar weer op stal gaan dan zal de aanvoer wat sneller oplopen. De prijs kan dan nog wat dalen. Voorlopig ziet het er naar uit dat de prijs stabiel kan blijven.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,40 per kilo geslacht gewicht. Dit is 45 cent minder per kilo dan in dezelfde periode een jaar geleden. Een O-kwaliteit koe is minder hard in prijs gedaald. Nu kost deze maximaal €3,10 per kilo vorig jaar was dit nog €3,45 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: stabiel.

Beheer
WP Admin