AlgemeenAchtergrond

Marks & Spencer ziet omzet groeien

Het Britse warenhuis Marks & Spencer heeft de omzet in het laatste kwartaal van 2009 met 2,6 procent zien toenemen, de eerste groei in bijna twee jaar.

De vergelijkbare verkopen op de Britse thuismarkt gingen met slechts 0,8 procent omhoog, waarbij de omzet in de voedingsafdelingen met 0,4 procent steeg.
Bestuursvoorzitter Sir Stuart Rose vindt dat Marks & Spencer het er in de Kerstperiode goed van af heeft gebracht. ‘’De verbetering die we in 2009 hebben ingezet is doorgegaan. In voeding konden we de beste verkopen ooit noteren.’’ Op 23 december alleen al ging er voor bijna 60 miljoen euro aan voedingsproducten over de toonbank, aldus Rose.
De internationale divisie van het Britse bedrijf zag de omzet met zes procent toenemen. Rose heeft al eerder laten weten die buitenlandse activiteiten weer op te willen krikken. Hij denkt onder meer over speciale food-zaken in Europese landen als Frankrijk, België en ons land waar Marks & Spencer juist een aantal jaren geleden al haar warenhuizen heeft gesloten.

Beheer
WP Admin