AlgemeenAchtergrond

Marco van Zijverden (1962)

Koning van de bloemenhandel.

Marco van Zijverden staat aan het hoofd van de Dutch Flower Group (DFG), een familie van dertig vaak sterk gespecialiseerde en autonoom handelende handelsbedrijven. Wekelijks zet de onderneming circa 60 miljoen bloemen, 5 miljoen boeketten en 5 miljoen planten af. Daarmee is het bedrijf met afstand marktleider en nog jaarlijks groeit de invloed.

Van Zijverden nam in de zomer van 2010 de leiding over van de legendarische bloemenhandelaar Art van Duyn, en stelde niet teleur. De omzet steeg van €700 miljoen naar €1 miljard en zal dit jaar volgens Van Zijverden op €1,2 miljard uitkomen. Het is een opvallende prestatie, want grote concurrenten Ciccolella en Florimex gingen failliet. De gehele sierteelt staat onder druk van grote inkopers en buitenlandse concurrentie.

Het faillissement van Florimex was volgens bronnen in de markt zelfs deels te verklaren door het vertrek van een grote klant naar DFG. Het bedrijf in Aalsmeer werd in 2013 verkozen tot het invloedrijkste tuinbouwbedrijf met een omzet boven €500 miljoen, de zogeheten Hillenraad 500+.

 

FUNCTIE

• CEO Dutch Flower Group

 

NEVENFUNCTIES

• vice-voorzitter Vereniging Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten

Beheer
WP Admin