LTO wil organisatie moderniseren RundveeNieuws

LTO wil organisatie moderniseren

LTO Nederland wil de eigen organisatie moderniseren. Het federale bestuur heeft LTO Noord, ZLTO en LLTB opdracht gegeven een voorstel te doen voor een intensievere samenwerking.

Deze en volgende week brengen de regiobesturen van LTO Noord, ZLTO en LLTB een advies uit aan het federale bestuur over hoe de belangenbehartigersorganisatie moet worden herzien.

Geen sprake van fusie

LTO Nederland heeft een adviesbureau gevraagd hoe de organisatie het best kan worden gemoderniseerd. Over dat advies buigen de regiobesturen zich nu. Zij zullen elk afzonderlijk een voorstel doen aan het federale bestuur. Doel van de modernisering is om op een efficiëntere manier met elkaar samen te werken. Van een mogelijke fusie zou geen sprake zijn.

De woordvoerders van de regionale LTO’s willen verder geen mededelingen doen over het moderniseringsproces. Ook is onduidelijk wanneer de nieuwe organisatiestructuur wordt gepresenteerd.

‘Slimme samenwerking’

Deze week zei Léon Faassen, voorzitter van LLTB, op een landbouwbijeenkomst van de VVD in Dronten, dat de regionale LTO’s werken om nog dit jaar één krachtige organisatie te zijn. Een woordvoerder van LLTB benadrukte woensdag dat Faassen niet doelde op een fusie, maar op een ‘slimme’ samenwerking.

Beheer
WP Admin