AlgemeenNieuws

Louis Dreyfus ziet winst dalen

Genève – Louis Dreyfus Commodities heeft in het eerste halfjaar van 2012 een winst geboekt van 356 miljoen dollar (280,4 miljoen euro), 20 procent minder dan vorig jaar. Het van oudsher Franse maar vanuit Zwitserland geleidde handelshuis zag de omzet 5,7 procent afnemen tot 27,6 miljard dollar (21,7 miljard euro).

Het is voor het eerst in de 160 jaar dat Louis Dreyfus bestaat dat de onderneming, een concurrent voor onder meer Nidera en Cargill, cijfers presenteert. Het bedrijf maakte bekend meer dan een half miljard te hebben geïnvesteerd in onder meer havenfaciliteiten in Louisiana en Argentinië en een eerste voerfabriek in China.

Topman Serge Schoen noemt de resultaten solide “gelet op de doorzichtige en onvoorspelbare marktomstandigheden en macro-economische omstandigheden.” De winst werd ook gedrukt door hoge financieringslasten voor de suiker- en bio-ethanoldochter Biosev.

De onderneming blijft gericht op groei ook buiten de akkerbouwsector. In juli nam het bedrijf de Nederlandse zuivelhandel Ecoval over.