RundveeNieuws

Louis Dreyfus koopt Ecoval

Nijmegen/Rotterdam – Zuivelhandelaar Ecoval wordt verkocht aan het in Rotterdam gevestigde Louis Dreyfus, een van de vier grootste graanhandelaren ter wereld.

Dit hebben de aandeelhouders van Ecoval bevestigd.

deze oudste zuivelhandelaar van Nederland is in handen van twee investeringsmaatschappijen: het Belgische Prominter en het in Wijk en Aalburg gevestigde Datrex Beheer, dat in handen is van de familie Van Ballegooijen (ook bekend van de boterhandel). Prominter meldt dat er een principe-overeenkomst is getekend met Louis Dreyfus.

Dit bedrijf handelt naast granen in allerlei andere grondstoffen. Het heeft een eigen zuiveldivisie, maar die is nog vrij klein. Met de overname van Ecoval wil het een van de grotere spelers worden in de handel in zuivelgrondstoffen.

Ecoval heeft in de voorbije jaren flinke verliezen geleden in de zuivelhandel. In februari van dit jaar werd bekend dat na slechte resultaten een nieuwe directie was aangetreden en dat de strategie van het bedrijf zou worden aangepast.  Het zou zich meer gaan toeleggen op de zuivelhandel met Noord-Afrika, het Midden en Zuid-Oost- Azië en minder actief worden op andere markten.