AlgemeenNieuws

Lintje voor Siemen Ruiter

Venhuizen – Voorzitter Siemen Ruiter van LTO Noord Noord-Holland heeft op de Dag van LTO Noord Noord-Holland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ruiter krijgt de koninklijke onderscheiding voor zijn bestuurlijke werk in de land- en tuinbouw.

Burgemeester Frank Streng reikte de koninklijke onderscheiding aan de verraste voorzitter uit, die op het punt stond als voorzitter het eerste deel van de toogdag van de Noord-Hollandse land- en tuinbouw met een kleine duizend bezoekers af te sluiten.

Witlofkweker Ruiter, die dit weekeinde zijn 65e verjaardag viert, was op 26-jarige leeftijd al bestuurslid van de groenteveiling De Tuinbouw in Grootebroek. Tien jaar later werd hij voorzitter van de fusieveiling, een functie die hij behield tot het ontstaan van The Greenery.

Ruiter is een man die recht toe, recht aan op een Noord-Hollandse manier zegt waarop het staat, aldus Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland. Ruiter heeft zich altijd een voorstander getoond van een sterke land- en tuinbouwlobby die met een mond spreekt. “Beter met ‘een spreekbuis de belangen behartigen, dan dat we met zijn tienen met allemaal onze eigen argumenten in Den Haag staan”,  aldus Ruiter donderdag.