AlgemeenAchtergrond

Lelieprijzen nog aan de lage kant

De prijzen die op de bloemenveilingen voor lelies worden betaald zijn vergeleken met vorig jaar nog altijd aan de lage kant.

Afgelopen week steeg het lelieaanbod bij de veilingen iets ten opzichte van een week eerder tot bijna 6 miljoen stuks. Die aanvoer is dik 10 procent lager dan vorig jaar. Bij FloraHolland Aalsmeer lag de aanvoer van de Oriental Hybriden nu ruim 20 procent hoger dan vorig jaar. Vooral de aanvoer van de lichtere lelies zorgde voor deze grotere aanvoer.

De gemiddelde prijs lag lager, maar door de grote aanvoer van de lichtere lelies is hier eigenlijk geen vergelijking te maken. Maandag en vrijdag was de gemiddelde prijs met € 0,61 het hoogst en op woensdag met € 0,53 het laagst. Vorig jaar was dat tussen € 0,66 en € 0,74.

Bij de vestiging in Naaldwijk kwam 16 procent minder lelies voor de klok ten opzichte van vorig jaar. Bij de vestiging in Rijnsburg daalde het aanbod lelies licht ten opzichte van vorige week. De daling werd hier vooral veroorzaakt door minder aanvoer van LA ‘s en Oriental Hybriden.

Beheer
WP Admin