AlgemeenAchtergrond

Leden geven goedkeuring aan fusie

De veilingfusie FloraHolland is een feit. De leden van de bloemenveilingen Aalsmeer en FloraHolland hebben hier gisteravond in ruime meerderheid mee gestemd.

In Aalsmeer stemde 84,5 procent voor. In Naaldwijk 79 procent. “Geweldig”, is de eerste reactie van FloraHolland-voorzitter Gerrit Ravensbergen. “Wat ik niet had verwacht is dat in Aalsmeer een nog betere uitslag zou worden gehaald dan hier. Daar heb ik ook geen verklaring voor”.

Zijn Aalsmeerse collega Bernard Oosterom komt tot een zelfde conclusie: ‘geweldig! Vooraf had ik toch een examen gevoel. Je kunt het wel goed geleerd hebben, maar je moet dat examen toch maar halen’.

De vergaderingen in Aalsmeer en Naaldwijk verliepen in een positieve sfeer. In Naaldwijk kwamen vooral voorstanders aan het woord in de discussie voor de stemming. Er werd zelf om applaus gevraagd voor de bestuursleden die veel werk in de voorbereiding hebben gestoken.

De opkomst was hoog. Zowel in Naaldwijk als in Aalsmeer was de zaal volledig gevuld. Bij FloraHolland bracht 41 procent van de omzetwaarde een stem uit, in Aalsmeer 50 procent van de stemmen. Voorzitter Bernard Oosterom was er in zijn nopjes met de opkomst. ‘Boven verwachting’, stelde hij.

Bekijk hier de fotoserie over de fusievergadering

Beheer
WP Admin